0765 210 280

Luni - Vineri 9.00 - 18.00

office@cos-fum-inox.ro

facebook twitter google-plus

De ce un cos de fum certificat

De ce un cos de fum certificat

Având în vedere stadiul tehnicii în execuția centralelor termice, coșul de fum a devenit o componentă și mai importantă a instalației termice.

Pentru ca un combustibil să ardă este nevoie de o anumită cantitate de oxigen. Insuficiența oxigenului face ca arderea să fie incompletă, iar o ardere incompletă înseamnă un randament scăzut, care generează costuri suplimentare pentru încălzire si poluarea mediului .Din procesul de ardere trebuie sa rezulte CO2, gaz care se neutralizează mai ușor de către mediu, nu CO gaz foarte periculos pentru sănătatea oamenilor și a mediului.

Rolul coșului de fum este acela de a asigura evacuarea optimă și în siguranță a gazelor rezultate din procesul de ardere a combustibilului si de a reîmprospăta oxigenul din focar și a menține procesul de ardere în parametri optimi.

Pentru a îndeplini acest rol , coșul trebuie să fie dimensionat corect (se va face ținînd cont de tipul focarului, combustibilul și puterea acestuia), respectiv certificat conform SR EN 18/6-1:2000. Certificarea vă asigură că produsul îndeplinește anumite performanțe și este executat conform standardelor din domeniu.

Daca sunteti interesat de serviciile noastre accesati butonul alaturat.

Contactati-ne acum

Toate drepturile rezervate © cos-fum-inox.ro

Scroll to Top